Fiberformfranska GF MPF VEG

För någon vecka sedan köpte jag hem Urtekram finerbakmix.   (null)


Funderat ett tag på vad jag skulle göra av det, bestämde mig för att göra ett bröd i form i kväll. Så här kommer ett recept som blev en lite grövre formfranska med fluffig konsistens och god smak😍 Morgondagen får bli ett test i brödrosten🙌

Ingredienser

 1 bröd

  • 5 g torrjäst blå
  • 8 - 8 1/2 dl vatten ca 42°
  • 1 påse Urtekram Fiberbakmix
  • 2 msk xantangummi
  • 1 msk Himalayasalt
  • Vallmo och sesamfrön

(null)


Så här gör du


Sätt ugnen på 175 °C varmluft.

Rör ut jästen i vattnet

Tillsätt salt, xantangummi och mix

Blanda samman i assistenten. Degen skall vara väldigt kletig men inte rinnande

Häll över i en avlång, smörad form och forma till

Toppa brödet med vallmo och sesam

Låt jäsa i 45 min

Grädda i mitten av ugnen till brödet har en innertemperatur på 97°

Låt bröden svalna helt innan de skärs upp


(null)










Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

tessfoodcourt.blogg.se

Recept, inspiration och trender med fokus - fritt från gluten och mjölkprotein

RSS 2.0